– یه خرده جمعتر. حالا دستاتونو رو به دوربین تکون بدید!قابی با ۱۰۵ چهره، وسط زمین چمنی که مثل مخمل صاف و یکدست بود. شوخیها، خندهها و یاد کردن از تجربیات عجیبی که هر کدام از بچهها در گوشه گوشه این زمین از کارلوس کیروش، از امیر قلعهنویی، از ستارههای بازنشسته، از جوانهای تازه پیوسته به تیم ملی داشتند.
این زمین سالهاست قلب تپنده مرکز ملی فوتبال است، جایی که وجب به وجبش رازهایی در سینه دارد که بعید است فاش شوند. اینجا مهمترین ستارههای ده سال اخیر فوتبال ایران برای قرار گرفتن در لیست جام جهانی، برای رفتن به جام ملتها، از جان مایه گذاشتهاند، با هم رقابت کردهاند، پشت فنسهای پوشیده شدهاش روی پای هم تکل رفتهاند، کارهای تاکتیکی را بارها مرور کردهاند، برای هم کُری خواندهاند، با هر نگاه غضبناک و ناراضی سرمربی و مربیان کادر فنی بند دلشان پاره شده که نکند خط بخورند، اینجا در گوشه گوشه این زمین بازیکنانی که با هم رفیقترند از تجربیاتشان در خارج از ایران برای هم گفتهاند، از امکانات باشگاههایی که دیدهاند… اینجا شاید مهمترین زمین چمن ایران است، جایی که دروازههای ورود به تالار افتخارات تیم ملی باز میشوند …
مدتها بود اهالی رسانه اینطور دور هم جمع نشده بودند. حالا وسط زمین پرماجرای تیم ملی داشتند برای سهیل سعادتمندی دست تکان میدادند. مدیران رسانهای تیمهای لیگ برتر، نمایندگان رسانهای هیاتهای استانی، روزنامه نگاران، مجریان تلویزیون، گزارشگران رادیو، خبرنگاران سایتها و پایگاههای خبری …
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال در میانه ایستاده بود. مردی که در کارنامهاش سابقه مدیرمسئولی روزنامه «جهان فوتبال» دارد که زمانی از پرخوانندهترین نشریات کشور بود، حالا به واسطه «کارگاه قوانین و مسئولیتهای رسانهای در فوتبال» میزبان جمع کثیری از فعالترین کنشگران حوزه فوتبال بود. کارگاهی که روابط عمومی فدراسیون فوتبال با هدف دانشافزایی، انتقال تجربه، بیان آخرین قوانین و مقررات رسانهای AFC و FIFA و … برگزار کرد.
کارگاه با خیرمقدم رئیس فدراسیون فوتبال آغاز شد. این فقط یک کارگاه آموزشی نبود، چیزی شبیه نمایشگاه مطبوعات سالهای دور بود، جایی که اهالی رسانه همدیگر را از نزدیک میدیدند، دید و بازدید، احوالپرسی … جمع شدن رقبا دور هم. چهرههایی که در کار با هم رقابت میکنند و علیرغم اختلاف سلیقه و نگرش، اما یادشان نمیرود که «رفیق» هستند و فوتبال عشق مشترکشان است.
در روزی که دکتر «حمیدرضا آصفی» مرد خوشنام و عاشق فوتبال وزارت امور خارجه و سخنگویی که بیش از ۳۰۰ نشست خبری زنده را مدیریت کرده درباره دیپلماسی ورزش حرف زد، «علیمحمد بیدارمغز» از آداب تشریفات و چگونگی نزدیک شدن و گفتوگو با ستارههای ورزش گفت و «میثم زمانآبادی» در یک نشست آنلاین تجربههای آموختهاش در خصوص «روانشناسی رسانه» را به اشتراک گذاشت.
برای بسیاری از خبرنگاران که عادت به پرسشگری دارند و کمتر پیش میآید یکی-دو ساعت جایی قرارشان بگیرد، چند ساعت نشستن در کارگاه آسان نبود اما تنوع موضوعات و مدرسان باعث میشد صبوری پیشه کنند. در نشست بعد از ظهر «مهدی محمدنبی» نایب رئیس اول فدارسیون فوتبال و دکتر «میرشاد ماجدی» از تجربیات تیمهای ملی در جامجهانی و رقابتهای آسیایی گفتند، از اهمیت رعایت مقررات و البته پایبندی به اخلاق حرفهای. دکتر «امیر خسروی» که در جام جهانی ۲۰۲۲ تنها ایرانی حاضر در مسابقات بود که به عنوان مدیر رسانهای دعوت به همکاری شد آموختههایش از دورههای FIFA را با اهالی رسانه در میان گذاشت و گفت که برای حضور در رویدادهای بزرگ باید سطح کیفی کار در لیگ داخلی را بالا ببریم. در ادامه احسان محمدی که کتاب «دیپلماسی فوتبال» اثر هدرل. دیکتر را به تازگی ترجمه کرده روابط بینالملل و فوتبال از ۱۹۱۴ تا امروز را مرور کرد.
سخنران پایانی این کارگاه رئیس دپارتمان مسئولیت اجتماعی فدراسیون فوتبال، دکتر «احسان محمدی» بود که در جمعبندی نهایی با بررسی «استراتژی رسانهای باشگاههای ایران و جهان» به صورت موردی استراتژی تیم بزرگ لیورپول را آنالیز کرد و ضمن ارائه پیشنهاداتی به اهالی رسانه برای فصل آتی، عملکرد مدیران رسانهای باشگاههای لیگ برتر را در فصل گذشته موفق عنوان کرد.
پایان کارگاه با عکسهای یادگاری، سلفیها، رد و بدل کردن شمارههای تماس و نشانی شبکهههای اجتماعی، دریافت گواهی شرکت در کارگاه و … همراه بود. کارگاهی که به همت «امیرمهدی علوی» رئیس روابط عمومی فدراسیون فوتبال و کارشناسان این حوزه «امین شهریاری»، «محمدرضا آرویی»، «سارا عسکری»، «زهرا فراهانی»، «محسن داودی»، «سهیل سعادتمندی» و مرکز ملی فوتبال برگزار شد.
کارگاهی پر خاطره که این قاب از آن به یادگار ماند. قابی از چهرههایی که به روزهای بهتر برای فوتبال، برای ایران و برای مردم امیدوارند ….